Donderdagavond was de startersavond bij Rabobank Noord Veluwe

Foto: ©NNN

Rabobank Noord Veluwe organiseerde een inloopavond voor (startende) ondernemers. Ook mensen die met het idee spelen om een bedrijf te gaan starten waren van harte welkom aan de Elspeterweg.

Donderdagavond inloopworkshops

Anja Doornewaard, manager MKB Rabobank Noord Veluwe heette alle aanwezigen van harte welkom. Ook legde zij uit waarom deze avond georganiseerd wordt. “Als Rabobank merken wij dat ondernemers vaak vragen hebben over het ondernemer zijn. Daarom hebben we vandaag de nadruk gelegd op 3 workshops voor starters. Verzekeringen, boekhouding en acquisitie.” De workshops duurden een halfuurtje en daarna was het tijd om met elkaar de avond te bespreken en te netwerken.

Waar zijn mijn klanten?

Adinda Keizer van vindjeklant.nl was als ondernemer aanwezig om een workshop te geven over hoe je kan ontdekken wie je klanten zijn en waar ze zich bevinden. Adinda: “Met 9 jaar ervaring als ondernemer in sales, kan ik wel zeggen dat het vinden van klanten begint bij de basis. Wie ben jij? En wie wil jij dat jouw klant wordt?” Wat vooral in deze workshop naar voren komt, is dat doelstellingen maken belangrijk is. Bij het vinden van klanten moet je duidelijk in kaart hebben wie jij bent en wie je klanten kunnen zijn. “Zo doe je de zoektocht naar nieuwe klanten op een manier die jou het beste past,” volgens Keizer. Ook is Keizer recentelijk ZZPplaza gestart. Hier kunnen zzp-ers kennis delen, met elkaar in contact komen en gebruik van diverse voordelen.

Verzekeringen voor ondernemers

Van Interpolis was Jos Konings aanwezig. Hij is bij Interpolis expert zakelijke risico’s en hij reist het hele land door om medewerkers van de Rabobank uitleg te geven over de verzekeringen van Interpolis. “Dit soort avonden voor klanten van de Rabobank doen wij er ook bij. Je komt dan als Interpolis sneller in contact met je klant. En in de vraaggesprekken die volgen, kunnen ondernemers ook weer van elkaar leren.”

Financiële vraagstukken

Arjan Dunnink was samen met collega Gert van de Beld aanwezig. Zij zijn van Schoonebeek en Kieskamp. Een accountants- en adviesbureau. Tijdens hun workshop kwamen alle facetten van financiële dienstverlening aan bod. Dit kantoor heeft een breed pakket van dienst waar ze ondernemers in kunnen bijstaan.

Bank voor ondernemers

Gerwin Souman, accountmanager bedrijven bij de Rabobank: “Het is de eerste keer dat we een avond in deze vorm aanbieden. Één van onze speerpunten dit jaar is de startersmarkt. Het zou zo maar kunnen dat we bijvoorbeeld ieder kwartaal een avond in deze vorm organiseren. De ondernemers, de sprekers en wij van de Rabobank zijn er in ieder geval positief over.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen