Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Gerrit van der Zande

Foto: ©www.melvinbakker.nl

Gerrit van de Zande is afgelopen vrijdag koninklijk onderscheiden voor een periode van ruim 26 jaar als vrijwilliger bij het brandweerkorps Nunspeet. Hij nam ook afscheid als vrijwilliger bij de brandweer. De jaarlijkse korpsavond vond plaats in de kazerne van post Elspeet. Foto: Melvin Bakker – melvinbakker.nl

Jarenlange inzet

Burgemeester Breunis van de de Weerd spelde de Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau op. Vanaf 1990 is de heer van de Zande betrokken geweest bij de vrijwillige brandweer Nunspeet, post Elspeet. Van de Zande werd geprezen voor zijn betrokken en enthousiast vrijwilliger zijn. Door de jaren heen heeft hij meerdere certificaten en diploma’s behaald. De hoeveelheid mensen in nood die hulp van van de Zande kregen zijn niet te tellen.

Veel functies

Van de Zande startte als aspirant manschap. Door de jaren heen is hij brandmeester en bevelvoerder geworden. Ook is van de Zande oefenleider en leer-/werkplekbegeleider. Ook een bestuursfunctie in de personeelsvereniging werd door hem bekleed. Hij was actief in de wedstrijdploeg van het korps Nunspeet. Jarenlang heeft van de Zande zich ingezet voor de vaardigheidstoetsen van het ABWC. De laatste jaren als jurylid.

Eerste lintje

Voor burgemeester van de Weerd was het zijn eerste onderscheiding. In zijn speech gebruikte hij veel humor en benoemde hij ook de overige vrijwilligers. Van de Zande stopt om meer aandacht aan zijn gezin/privéleven te kunnen geven. Mevrouw van de Zande kreeg een mooie bos bloemen. Van de Zande gaf in zijn bedankspeech aandacht aan alle vrijwilligers van de Brandweer Nunspeet, post Elspeet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen