Fonds voor veilige, goedgekeurde sleutelkluisjes in de maak

Foto: ©NNN
Er moet een fonds komen waaruit veilige, goedgekeurde sleutelkluisjes kunnen worden aangeschaft. Dit vinden de fracties van CDA Nunspeet en Christenunie Nunspeet.

Sleutelkluisjes fonds

De kluisjes die vaak naast de voordeur hangen van hulpbehoevende inwoners zijn erg makkelijk voor zorgmedewerkers. De deur hoeft niet meer geopend te worden door de bewoner. Niet alle sleutelkluisjes zijn even veilig voor ongewenste gasten. Inbrekers hebben vrij spel omdat sommige kluisjes makkelijk te kraken zijn. Dit kan niet langer vinden de fracties van CDA en Christenunie in Nunspeet. De laatste partij heeft eind vorig jaar al aan het College gevraagd om aandacht te geven aan dit onderwerp. Omdat dit een actueel punt is, wil de partij snel actie ondernemen.

Snel weer veilig voelen

Samen met het CDA gaat de Christenunie in gesprek met belanghebbenden. Met welzijnsorganisatie Het Venster, zorginstellingen, Stichting Welzijn Nunspeet, woningcorporatie Omnia, de gemeente en ouderenorganisaties worden de plannen voor een sleutelkluisjesfonds besproken. De veilige kastjes moeten snel en op grote schaal beschikbaar zijn. Inwoners van de gemeente Nunspeet moeten zich veilig voelen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen