Regio Noord-Veluwe wil in 2050 klimaatneutraal zijn

Foto: Pixabay

Volgende week praten de gemeentelijke portefeuillehouders Duurzaamheid, Klimaat en Ruimtelijke Ordening uit de regio Noord-Veluwe over een gezamenlijke duurzaamheidsagenda. Afzonderlijk hebben de gemeenten projecten om in 2050 klimaatneutraal te zijn, maar ook gezamenlijk willen de gemeenten graag concrete projecten hebben.

Routes vastgesteld

In 2050 willen alle gemeenten dat alle energie dat in de regio wordt verbruikt, ook in de regio wordt opgewekt. Hoe dit moet worden gerealiseerd, is vastgelegd in de Regionale Routekaart. Belangrijke pijlers zijn: minder verbruiken, andere vormen van mobiliteit en andere brandstoffen. De meeting volgende week moet zorgen voor concrete plannen om de routekaart te gaan volgen.

Gelders Energieakkoord voor regio

Ook de provincie Gelderland wil bepaalde afspraken maken met de gemeenten. Hiervoor is het Gelders Energieakkoord vastgesteld. Alle afspraken zullen in een overeenkomst worden vastgelegd. Begin april volgt dan het tekenmoment met een gedeputeerde van de provincie en de voorzitter van het Gelders Energieakkoord. De afspraken en plannen van volgende week zullen dan zijn toegevoegd aan dit akkoord.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen