Subsidie 2024 Vrije Academie Nunspeet: Cultuur als Middelpunt

Foto: Pixabay

De gemeente Nunspeet heeft besloten om de Vrije Academie voor beeldende kunsten in 2024 een substantiële subsidie te verlenen. De Vrije Academie, gevestigd in Nunspeet, speelt een cruciale rol in het bevorderen van de lokale kunst- en cultuurscene. De subsidieaanvraag van de academie omvatte een bedrag van €46.430, maar het college heeft besloten om een gedeeltelijke toewijzing van €26.430 goed te keuren, met de mogelijkheid van verdere toewijzing afhankelijk van toekomstige beleidsplannen.

Achtergrond van de subsidieaanvraag

Op 28 september 2023 diende de Vrije Academie een subsidieaanvraag in van €40.000 voor het jaar 2024. Tijdens een raadsvergadering op 8 februari 2024 werd echter duidelijk dat de academie een hogere subsidie nodig had, namelijk €46.430. Deze aanvraag is gebaseerd op de Deelverordening Cultuur Nunspeet 2014 en heeft als doel om Nunspeet als kunstenaarsdorp te promoten. De subsidie ondersteunt verschillende activiteiten, waaronder kunstcursussen, samenwerking met het Noord-Veluws Museum, cultuureducatie voor basisschoolleerlingen en een bijdrage aan de huisvestingskosten.

Het belang van de Vrije Academie

De Vrije Academie is van groot belang voor de culturele infrastructuur van Nunspeet. Het biedt een breed scala aan cursussen en activiteiten die de lokale gemeenschap bij kunst en cultuur betrekken. Bovendien werkt de academie nauw samen met het Noord-Veluws Museum en andere culturele instellingen, wat bijdraagt aan een rijk cultureel aanbod in de regio.

Besluit van het college

Het college heeft besloten om een subsidie van €26.430 toe te kennen aan de Vrije Academie. Deze toekenning wijkt af van de gebruikelijke beslistermijn van de Algemene subsidieverordening Nunspeet 2019, wat aantoont hoe belangrijk de gemeente deze subsidie acht. De financiële dekking van deze subsidie wordt gehaald uit het budget van de Vrije Academie voor beeldende kunsten, onder taakveld 7.3.

Daarnaast wordt er een beslissing over de resterende €20.000 van de aangevraagde subsidie genomen na de vaststelling van de ontwikkelagenda 2024-2027 en het actieplan 2024-2025 van de Kunst- en Cultuuraanpak. Dit toont de zorgvuldige afweging die de gemeente maakt bij het toekennen van subsidies en het belang dat gehecht wordt aan een gedegen beleidsplan.

Toekenning subsidie

De toekenning van deze subsidie benadrukt het belang van kunst en cultuur in Nunspeet. De Vrije Academie kan met deze middelen haar waardevolle werk voortzetten en uitbreiden, wat niet alleen de kunstenaars maar ook de gehele gemeenschap ten goede komt. Het college heeft hiermee een belangrijke stap gezet in het bevorderen van een levendige en diverse culturele sector in Nunspeet. De uiteindelijke beslissing over de volledige subsidieaanvraag zal afhangen van toekomstige beleidsontwikkelingen, wat een duurzame en verantwoorde benadering van culturele ondersteuning verzekert.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen