Ontheffing voor vleeskuikenslachterij GPS waarschijnlijk snel gegeven

Foto: Gemeente Ermelo

Vleeskuikenslachterij GPS Nunspeet wil snel een ontheffing om de werkzaamheden weer snel op te kunnen pakken. Naast GPS willen ook broederij Tanghe in Harderwijk/Hierden, eendenslachterij Tomassen in Ermelo en vaccinbroederij Verbeek Poultry International in Biddinghuizen graag een ontheffing krijgen.

Urgentie van ontheffing duidelijk

Dat zegt de voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI) Gert Jan Oplaat tegen Pluimveeweb.nl. Dinsdagmorgen 29 november spraken vertegenwoordigers uit de pluimveesector met mensen van het ministerie van Economische Zaken (EZ). Volgens Oplaat was het een goed gesprek.

Vandaag hopelijk duidelijkheid

„Het ministerie snapt de urgentie en ik verwacht dat GPS en Tomassen snel weer mogen slachten”, vertelt Oplaat. De pluimveesector heeft bij EZ aangedrongen op ontheffingen voor beide slachterijen om welzijnsproblemen te voorkomen. Later vandaag maakt EZ waarschijnlijk bekend of er ontheffingen komen.

GPS

Ontheffing

Bij GPS was niemand beschikbaar voor commentaar tegen dit nieuwsmedium.

Broederij Tanghe wil door

Ontheffing“Als het goed is krijgen wij aan het eind van de middag een ontheffing om de 100000 kuikens die hier in de broederij zijn, te gaan vervoeren. Wij hebben momenteel een transportverbod, maar willen voor het welzijn van de kuikens graag door,” aldus de heer Tanghe van de broederij op de grens Harderwijk/Hierden.  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen