Medaille van goud in tweede divisie voor Jette van ’t Hul

Foto: Eigen foto

De turnsters 2e divisie van GV Nunspeet hebben alles op alles gezet voor een ticket naar de landelijke wedstrijden.

Goud voor turnster Jette van ’t Hul

Onder leiding van Rianne van ’t Hul begon Maaike Knol als 1e turnster van GV Nunspeet in Doetinchem aan haar 2e plaatsingswedstrijd. Door een blessure heeft zij haar programma ietwat moeten aanpassen. Ze begon op balk en liet een prachtige tiktak zien. Vloer ging ook netjes. Sprong moest ze wat inhouden. Maaike werd hierdoor 20e. Door haar fantastische 1e plaatsingswedstrijd (7e plaats) behaalde zij ruimschoots haar ticket voor de landelijke wedstrijden .

Resultaten turnster 2e divisie

Astrid Leat-Pavel liet wel een hele mooie vloeroefening zien, maar miste op brug de kip. Balk begon ze heel goed, maar viel helaas met boogje voorover. Ze heeft erg goed haar best gedaan. Meer zat er deze wedstrijd niet in. Ze werd 18e. De plaatsing werd niet gehaald.

De derde wedstrijd was voor Lisanne Claus en Inge Drost. Deze jonge turnsters (instappers) hebben allebei laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze turnden een goede wedstrijd! Komende tijd gaan ze werken aan moeilijkheid zodat ze wellicht volgend jaar zich ook kunnen plaatsen. Inge werd 13e en Lisanne 14e.

Medaille voor unieke oefening

Jette van ’t Hul zorgde voor goud. Ze turnde een mooie flikflak op balk en een schroef als afsprong. Als enige in haar niveau turnde zij een thukahara gehurkt over pegasus. Dit leverde haar veel extra punten op. Na de eerste sprong had ze zelfs nog vaart over. Ook de brugoefening was een lust voor het oog. Deze krachtige turnster wordt stabieler en zelfverzekerder.

Blessure

Voor Louise Visser zit het wedstrijdseizoen er helaas op. Door haar aanhoudende voetblessure moest zij zich ook afmelden voor de 2e plaatsingswedstrijd. Rebecca Oudshoorn werd de vorige wedstrijd 1e. Daardoor was ze al zeker van plaatsing. Deze 2e wedstrijd heeft ze balk geturnd en enkele nieuwe elementen laten zien.

3 in kwartfinale

Maaike, Jette en Rebecca zullen uitkomen tijdens de kwart finale NK 2e divisie. Deze zal worden gehouden in maart. Precieze datum en plaats wordt binnenkort bekend gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen