112

Inbrekers vluchten woning uit na thuiskomst bewoonster

Foto: ©Renkum.nieuws.nl

Donderdagmiddag werd rond 13.00 uur een inbraak gemeld bij 112. De bewoonster van een woning aan de Belvédèrelaan in Nunspeet belde de politie nadat zij twee mannen in haar woning betrapte.

Bewoonster laat inbrekers schrikken met geschreeuw

Even na het middaguur kwam de bewoonster thuis. Boven hoorde zij geluid. Zij begon hierop naar boven te schreeuwen en dit deed de inbrekers zo schrikken dat ze vluchtten. De verdachten zijn via een opengebroken raam naar binnen geklommen. Zij hebben niks meegenomen.

Goed signalement

Doordat de bewoonster een goed signalement van de mannen kon geven, had de politie weinig moeite om de daders te herkennen. De politie maakte een melding via Burgernet en ging zelf op speurtocht. Vlak na de 112-melding van de vrouw konden de mannen al worden aangehouden. Het bleken twee Harderwijkers van 31 en 23 te zijn. De politie onderzoekt de zaak verder.

Lees ook

Dankzij tips en speurwerk 2 inbrekers aangehouden in Nunspeet

Inbraak voorkomen

  1. Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
  2. Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.
  3. Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).
  4. Zorg dat u geen grote hoeveelheid geld in huis hebt.
  5. Berg waardevolle papieren en sieraden goed op in een kluisje of huur bijvoorbeeld een bankkluisje. Zorg dat waardevolle spullen zoals laptop of iPads niet in het zicht staan.
  6. Zorg voor voldoende verlichting om uw woning.
  7. Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken naar binnen te klimmen.
  8. Breng als u langdurig afwezig bent, bijvoorbeeld vanwege vakantie, uw buren op de hoogte. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en ervoor zorgen dat uw woning er ‘bewoond’ uitziet (geen post achter de voordeur, af en toe gordijnen openen en sluiten).
  9. Zorg ervoor dat er toch beperkt licht brandt als u afwezig bent, bijvoorbeeld met een automatische lichtschakelaar.
  10. Sluit ramen en deuren goed (af) als u uw woning verlaat.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen