112

Getuigen gezocht van brand bij restaurant Prima aan de Dorpsstraat in Nunspeet

Foto: ©Melvin Bakker

Bij een restaurant aan de Dorpsstraat in Nunspeet heeft woensdag op donderdagnacht brand gewoed. De eigenaar is op zoek naar getuigen. Het is de tweede klap in korte tijd na een dramatisch jaar dankzij corona. Eerder dit jaar, in juni, had het bedrijf duizenden euro’s schade door noodweer.

Getuigen gezocht

Voorafgaand aan de brand, in de nacht van woensdag op donderdag, zijn er harde knallen gehoord. “Er komen ons geluiden ten oren dat er voorafgaande aan de brand harde knal(len) zijn gehoord achter het bedrijf, of tussen het bedrijf en de kerk. Hierbij zouden jongens zijn weggerend”, aldus van Dongen van Prima.

Brand bij Prima

De brand werd rond 00.45 ontdekt bij één van de koelcellen van het restaurant. Meerdere omwonende hadden de brandweer gebeld waardoor de brandweer met groot materieel werd gealarmeerd en ter plaatse kwam. Meerdere omliggende panden hebben roet en waterschade opgelopen bij deze brand.

Ontstaan onduidelijk

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. Team brandonderzoek doet onderzoek naar de oorzaak van deze brand. De eigenaar zal worden bijgestaan door stichting Salvage. Rond twee uur middernacht werd het sein brand meester gegeven door de brandweer. Heeft u informatie, neem contact op met het restaurant of met de politie via 0900-8844.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen