112

Inwoners Nunspeet moeten verplicht evacueren na grote brand in loods met accu’s

Foto: Jan Frens

De grote brand in een loods van Stella Fietsen zorgt ervoor dat 300 Nunspeters moeten evacueren. De bewoners van de Mackaystraat en de Uitleg worden door de veiligheidsinstanties en gemeente verplicht  om hun huis uit te gaan.

Verplicht evacueren

Zij kunnen terecht in sporthal de Brake. De gemeente zorgt voor vervoer voor inwoners die niet zelf weg kunnen komen. Ook worden inwoners opgeroepen om te denken aan hun buurtgenoten. De verwachting is dat de geëvacueerden sowieso tot middernacht weer naar huis kunnen. De maatregel wordt genomen vanwege de gezondheidsrisico’s die de brand met zich mee brengt. VNOG, de veiligheidsinstantie in de regio, geeft aan dat korte blootstelling aan de rook niet schadelijk is. Langdurige blootstelling kan wel schadelijk zijn. Volgens de burgemeester is het niet verplicht om je huis te verlaten, maar ziet de gemeente wel graag dat het gebeurt.

Accu’s

Stella Fietsen is een fabrikant van elektrische fietsen en heeft in de getroffen loods een opslag voor de accu’s. Deze worden op een speciale manier gewaarborgd. Vanwege de zuren en andere chemische stoffen is dit noodzakelijk. Het pand is verloren gegaan. Aan de omliggende panden heeft de brandweer de schade weten te beperken. Een naastgelegen appartement is ook getroffen. Daar wist de brandweer een nog aanwezige kat te redden.

Reacties

article
9590
Zo'n 300 mensen in ieder geval
De grote brand in een loods van Stella Fietsen zorgt ervoor dat 300 Nunspeters moeten
https://nunspeet.nieuws.nl/112/9590/inwoners-nunspeet-moeten-verplicht-evacueren-grote-brand-loods-accus/
2018-07-11T21:36:56+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/245/2018/07/11213846/BRand-Stella-Jan-Frens.jpg
112, Nieuws