Elspeterweg 40-44 mogelijk gewijzigd van bestemmingsplan

Foto: Google Street View

Dat een gedeelte van de locatie leeg staat, is voor de eigenaren van het stuk grond reden om een wijziging van het bestemmingsplan aan te vragen. Dit verzoek dienden zij in bij de commissie Ruimte en Wonen.

Wijziging bestemming positief ontvangen

Het college van burgemeester en wethouders staat niet onwelwillend tegenover een bredere invulling van de bestemming. Wonen met zorg is niet toegestaan. Maar horeca en kantoor moet haalbaar zijn. Het plan staat nog in de kinderschoenen en zal voor een definitief besluit nog bijgeschaafd moeten worden.

Van Liendenhuis

Het Van Liendenhuis zal worden verbouwd of zelfs helemaal gesloopt. Op deze plek zou een horeca- of kantoorpand moet verschijnen. Het gebouw dat in 1976 werd aangekocht, werd na een ingrijpende renovatie, in 1977 in gebruik werd genomen door Philadelphia. De geschiedenis van de locatie en het pand gaat ruim 100 jaar terug.

De Ambelt

Het schoolgebouw van de Ambelt blijft bestaan als schoolfunctie maar krijgt mogelijk ook de toevoeging van kantoorfunctie. Het oude gebouw van de Ambelt ondergaat een renovatie of wordt gesloopt. De leerlingen en de school zijn in 2017 opgegaan in ander plaatsen.

Tankstation

Ook hebben de eigenaren een mogelijkheid tot het plaatsen van een onbemand tankstation in hun plannen opgenomen. Dit is een optie, mits er elders in Nunspeet een tankstation verdwijnt/saneert.

Raad

De commissie Ruimte en wonen bespreekt op 14 januari het verzoek/de plannen en neemt daarmee een besluit of het op de agenda van een raadsvergadering komt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen