Zomertrek door Staatsbosbeheer duurt een volle dag

Foto:

Op 1 september aanstaande, organiseert Staatsbosbeheer voor het eerst de Zomertrek. Een trektocht van een volle dag over de Noord Veluwe.

Mee op Zomertrek bij Staatsbosbeheer!

Staatsbosbeheer organiseert speciale tochten over de Veluwe om de natuur intens te beleven. Deze struintochten van een hele dag zijn een individuele beleving die je in een kleine groep onderneemt onder begeleiding van een boswachter.

Beleving en gezondheid

De laatste jaren is Staatsbosbeheer zich steeds bewuster aan het verdiepen in de vraag hoe we mensen meer intens kunnen laten genieten van de natuur. Wij weten tenslotte als geen ander hoe belangrijk natuur is voor het geluk en de gezondheid van de mens. Het gaat daarbij niet zozeer om kennis maar ‘beleven’ is daarbij het  sleutelwoord.

Wat is een Zomertrek?

Een Zomertrek begint ’s morgens om 9.00 uur en eindigt na het avondeten. Het doel is een hele dag buiten te zijn en alle elementen  van de natuur te beleven. De beleving is individueel maar je bent wel in een kleine groep bij elkaar. De basis is mindfull met de dag om te gaan, dus te leven in het moment en waar te nemen met al je zintuigen. Hierdoor voel je je verbonden met je omgeving. Het is een tocht om je kennis te laten maken met een speciale manier om de natuur te ervaren: een zwerftocht door een natuurgebied dat niemand op deze manier kent, dit waar te nemen met je hart, en je er met enthousiasme en overgave mee te verbinden.

Waar is de Zomertrek?

In de bossen bij Vierhouten, afwisselend bos, heide en vennen.

Voor wie is de Zomertrek?

Voor iedereen die nieuwsgierig is of verlangt naar een bijzondere dag in de natuur. De trek kan invloed hebben op je persoonlijke ontwikkeling waarbij je kracht vindt in de natuur. Maar vooral een dag helemaal voor jezelf, als je de dagelijkse beslommeringen even wilt vergeten en je onderdeel wilt voelen van de natuur om je heen.

De Zomertrek wordt voor individuele deelnemers georganiseerd en is niet bedoeld als groepsactiviteit.

Kosten

De prijs per persoon bedraagt €95,00 inclusief koffie/thee bij ontvangst, lunch en diner

Minimum aantal deelnemers: 6 maximum aantal deelnemers: 10

Datum: Zaterdag 1 september 9.00 uur – 20.00 uur

Start: Locatie in het bos bij Vierhouten (routebeschrijving volgt na aanmelding)

Opgeven: www.staatsbosbeheer.nl/zomertrekveluwe

Info

Monique Zondag en Jaël Bergwerff, trek leiders

[email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen