Vrijwilligers gezocht bij Het Kodal

Foto: Pixabay

In woonzorgcentrum Het Kodal is het streven dat cliënten zo lang mogelijk zelf de regie houden en zo veel mogelijk zelf een bijdrage leveren aan hun welbevinden. Vrijwilligers zijn hier een goede hulp bij.

Hulp van vrijwilligers zeer gewenst

Om dit mogelijk te maken kunnen zij de hulp van vrijwilligers heel goed gebruiken. Vrijwilligers zijn altijd welkom in het Kodal. Als iemand zich aanmeldt wordt samen met de coördinator bekeken waar de diegene het best op zijn of haar plek zal zijn. Misschien is dit in de gezamenlijke huiskamer, waar de bewoners samen koffie drinken, een praatje maken of een spelletje doen. Vrijwilligers schenken de koffie in en, heel belangrijk, zorgen voor nog meer sfeer.

Veel meer te doen

Of misschien wil iemand liever ondersteunen bij de gezamenlijke maaltijden. Bij de warme maaltijden op zaterdag en zondag (11.30-13.00 uur of 16.30-18.00 uur) kunnen vrijwilligers zelf een hapje mee eten. Het kan helemaal leuk zijn om sámen met iemand te komen helpen, zoals een partner of een vriend(in).

Daarnaast stellen cliënten het bijzonder op prijs om in het eigen appartement met iemand een spelletje te doen of wat te praten. Of om bij mooi weer een wandeling te maken, in de omgeving, naar het dorp of naar de markt. Op een tijd die de vrijwilliger en de cliënt schikt.

Handje helpen

Wilt u graag meerwaarde bieden door cliënten met één of meerdere taken te ondersteunen? Neemt u dan contact op met de coördinatoren Welzijnsdiensten Marloes Stoffelen of Eefje van de Put. Zij zijn op kantoordagen tussen 10.00 en 16.00 uur telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer van woonzorgcentrum Het Kodal (0341- 253101). U kunt uw belangstelling ook per e-mail verzenden naar [email protected].

Niet helemaal wat je zoekt?

Op zoek naar ander vrijwilligerswerk? Op de site van het Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet www.vrijwilligerswerknunspeet.nl staan zo’n 150 gevarieerde vrijwilligersvacatures. Het SVN is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0341-442020, spreekuren zijn op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend tussen 9.00-12.30 uur in de Veluvine.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen