Praktisch verkeersexamen weer in Nunspeet en Elspeet op dinsdag 9 april

Foto: Pixabay

In april organiseert de gemeente Nunspeet in samenwerking met de scholen het praktisch verkeersexamen. Het praktisch verkeersexamen wordt afgenomen op vrijwel alle scholen binnen de gemeente Nunspeet.

Nunspeet

Op dinsdag 9 april a.s. is het Praktisch Verkeersexamen in Nunspeet.  De start en finish is op de Markt in Nunspeet. Wethouder Marije Storteboom opent om 8.30 uur het examen. 240 leerlingen van 9 basisscholen doen mee.

Elspeet

Op woensdag 10 april a.s.  is het verkeersexamen in Elspeet. Ook hier geeft wethouder Marije Storteboom het startschot. Dat doet ze om 8.30 uur bij de Hervormde Kerk in Elspeet, Nunspeterweg 3 (start- en finishlocatie).  De drie basisscholen uit Elspeet doen mee, dit zijn 135 leerlingen.

Jonge verkeersslachtoffers

Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel jonge verkeersslachtoffers.  De organisatie werkt er daarom hard aan om zo veel mogelijk praktijkexamens af te nemen. Kinderen die vaak al eerder geslaagd zijn voor het schriftelijk verkeersexamen, kunnen nu in de praktijk brengen wat zij hebben geleerd. Door de combinatie van theorie en praktijk wordt een groter bewustzijn voor het verkeer gecreëerd. Het streven is dat kinderen zich op straat goed kunnen redden. Kortom, theorie en praktijk kunnen niet zonder elkaar.

Routes

De routes van het praktisch verkeersexamen zijn zorgvuldig uitgezet over ongeveer 5 km en komen overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens deze route wordt door diverse controleposten gelet op onder andere voorrang geven, richting aangeven, goed uitkijken en veilig rijden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen