Spektakel op open dag volgende week bij brandweerkazerne Elspeet

Foto: ©Renkum Nieuws

Het brandweerkorps Elspeet trekt alles uit de kast om tijdens de Open Dag op zaterdag 25 mei het publiek te informeren over het veelzijdige en belangrijke werk van de brandweer..

Spectaculaire demonstraties

Van 10.00 tot 15.30 uur is iedereen welkom om op en rond de Elspeetse brandweerkazerne om kennis te maken met de taken van de brandweer. Om 11.00 en om 14.00 uur is er aandacht voor ‘woningbrand. In een nagebouwde woonkamer wordt gedemonstreerd hoe snel een klein brandje in een woonkamer zich kan ontwikkelen tot een forse woningbrand, en hoe belangrijk het is om rookmelders te plaatsen om een beginnende brand snel te detecteren.

Verschillende oorzaken

Om 12.00 en om 14.00 uur zal gedemonstreerd worden wat de effecten zijn van een verkeerde aanpak van een ‘vlam in de pan’, en wat de gevolgen zijn van een gasexplosie, zelfs door een klein campinggasbusje. Ook zal aandacht worden geschonken aan het grote gevaar van koolmonoxide.

Om 15.00 uur zal de open dag spectaculair worden afgesloten.

Activiteiten, begeleiding en spektakel

Verdere medewerking aan de open dag zal worden verleend door o.a. de politie, het First Responder  Team, Hartslag.nu en de ambulance (reanimatie), het Heli-team (voor natuurbrandbestrijding) en Veilig Ondernemen. Voor de kinderen zijn er waterspelen, rondritten met de brandweerauto en een springkussen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen