Beslissing realisatie nieuwe stationsomgeving Nunspeet uiterlijk juni 2020

Foto: Gemeente Nunspeet

Door verschillende partijen wordt hard gewerkt aan de plannen voor de verbetering van de Nunspeetse stationsomgeving, met een ondertunneling van de Elspeterweg.

Goedkeuring gemeenteraad

Voordat de werkzaamheden echt kunnen worden voorbereid is een realisatiebesluit van de gemeenteraad nodig. In dit besluit is alle benodigde informatie (ook financieel) samengevat om de raad definitief het groene licht te kunnen laten geven voor de start van de uitvoering.

Beslissing half jaar later

De herinrichting van de stationsomgeving is complex, erg kostbaar, er zijn veel betrokkenen en er spelen veel belangen. De nodige zorgvuldigheid in het voorbereidingsproces, de grondverwerving, het goed inzicht krijgen in de bodemgesteldheid, maar ook nader onderzoek naar de financiële haalbaarheid van de gekozen variant (de bouwkosten stijgen maar door) dwingt de gemeente om een uitstel te vragen van het door de raad te nemen realisatiebesluit. Daarom zal het realisatiebesluit niet – zoals eerder gecommuniceerd – in de raadsvergadering van december 2019 worden behandeld, maar naar verwachting in juni 2020 (of eerder wanneer mogelijk).

Zorgvuldigheid voor snelheid

Wethouder Marije Storteboom licht toe: “In het proces verandert er verder niets. We nemen alleen iets meer tijd om het realisatiebesluit grondig en zorgvuldig voor te bereiden. We blijven er met veel mensen heel hard aan werken, maar zorgvuldigheid gaat voor snelheid. Wat we in de voorbereiding moeten doen willen we goed doen. We willen beslist geen onaangename verrassingen achteraf,” aldus de wethouder.

Reacties