Lekker bezig is de titel van de weblog van wethouder van de Bunte deze week

Foto: Pixabay

Samen met Nunspeet Beweegt helpen wij sportverenigingen om voor een gezond(er) aanbod te gaan.

Lekker bezig!

En in Elspeet is men lekker bezig, want de voetbalvereniging heeft een gezonde kantine. Is er geen friet of frisdrink meer te verkrijgen? Jazeker wel, want iedereen blijft vrij zelf een eigen keuze te maken. Wat verandert er dan? De gezonde kantine maakt goede keuzes aantrekkelijk en voor de hand liggend. Bijvoorbeeld een tosti met volkorenbrood en het aanbieden van drinkwaterpunten.

Want?

Waarom willen wij graag gezonde sportkantines? Neem de kassa bij de supermarkt. Terwijl u de boodschappen op de band legt en eventjes aansluit in de rij, ligt er om u heen allemaal koek en snoepgoed in de schappen. Van een leuke aanbieding tot makkelijk mee te nemen. En van tussendoortje tot (chocolade) energiereep. In de gezonde kantine draaien wij het om en willen wij graag het oog laten vallen op de gezonde keuze, zoals snoepgroente, fruit en water.

Gezonde leefstijl

Het gezonde aanbod levert naast een betere levensstijl ook omzet op voor de verenigingen. Want naast het frietje verkoopt men ook een broodje gezond. En het blijkt dat u sneller geneigd bent iets te kopen wat in het zicht ligt. Vandaar dat merken betalen om bij de supermarkt op ooghoogte of bij de kassa producten in het schap te hebben. Het mes snijdt in een gezonde kantine dus aan twee kanten. Het aanbod is gezonder en er is een extra verdienmodel voor de vereniging.

Beter samen leven

Een gezonde kantine is een middel om met elkaar in een betere omgeving te leven. Het helpt bij het maken van bewuste keuzes, maar is tegelijk geen wondermiddel. Om overgewicht tegen te gaan is het bijvoorbeeld ook belangrijk te blijven bewegen. Dankzij onze unieke omgeving zijn er volop (buiten)activiteiten die uitnodigen om in beweging te komen. Wilt u ook lekker bezig zijn? Neem contact op met Nunspeet Beweegt of loop mee tijdens de Zandenplasloop van aanstaande zaterdag.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen