Convenant opgesteld om huisuitzetting door huurschuld te voorkomen

Foto: Sittard-Geleen Nieuws

Gemeenten, maatschappelijk werk en woningcorporaties slaan handen ineen voor voorkomen huurschulden en huisuitzetting

Samenwerking

Donderdag 28 november waren de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek met een aantal belangrijke samenwerkingspartijen bij elkaar voor het vastleggen van verschillende afspraken en convenanten met betrekking tot wonen, huren en huurschuld. De gemeenten tekenden een convenant met organisatie Stimenz, uitvoerder van onder andere maatschappelijk werk in deze gemeentes, en de woningcorporaties DeltaWonen, Omnia Wonen en UWoon.

Convenant

Doel van het convenant is om schuldenproblematiek zo vroeg mogelijk te signaleren en op te pakken en daarmee de kans op huisuitzetting te verkleinen. De partijen geven met het ondertekenen van het convenant aan dat zij samenwerken aan het vroeg signaleren van financiƫle problemen om zo grote gevolgen voor te kunnen zijn.

Oplossingsgericht

Stimenz, de woningcorporaties en de gemeenten willen de hulpverlening zo goed mogelijk met de betrokken partijen afstemmen en laagdrempelig inzetten. Daardoor is er meer ruimte om met de inwoners en schuldeisers tot een goede oplossing te komen. Op deze wijze wordt samengewerkt aan een schuldenvrije toekomst voor de inwoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen