Informatieavond Vierhouten verkeersplan en brandpreventie op woensdag 25 maart

Foto: Google Street View

In dorpshuis De Horsterhoek in Vierhouten organiseert de gemeente Nunspeet op woensdag 25 maart een informatieavond. Er komen twee onderwerpen aan de orde. Het verkeersplan en het risico op natuurbrandrisico’s verkleinen.

Informatieavond

Over twee weken is er een informatieavond in Vierhouten over twee belangrijke onderwerpen in het dorp. Namelijk het verkeersveiliger, leefbaarder en aantrekkelijker maken van het dorp. En het gaat over natuurbrandpreventie.

19.30 uur Aan de slag met verkeersplan Vierhouten

Met belangstellenden gaat de gemeente in gesprek over de verbetermogelijkheden om de kern Vierhouten verkeersveiliger, leefbaarder en aantrekkelijker te maken. De commissie Verkeer en Veiligheid van de Dorpsgemeenschap Vierhouten heeft een verkeersplan opgesteld, met een aantal knelpunten. Het gemeentebestuur wil hier mee graag in gesprek met de inwoners van Vierhouten. Het plan van de Dorpsgemeenschap wordt als basis voor het gesprek gebruikt. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden bijvoorbeeld aangeven wat men als een gevaarlijk en of onoverzichtelijk punt ervaart en wat de gewenste oplossing kan zijn.

Vervolg najaar 2020, uitvoering in 2021

Op basis van de verkregen input van de informatieavond en de verkregen input vanuit de commissie Verkeer en Veiligheid van de Dorpsgemeenschap Vierhouten worden de belangrijkste knelpunten in Vierhouten in kaart gebracht. Door de gemeente wordt vervolgens een ontwerp gemaakt ter verbetering van de situatie. Dat wordt in het najaar 2020 gepresenteerd. Hierop kan weer gereageerd worden. Met deze reacties zal de gemeente een definitief plan maken dat in 2021 zal worden uitgevoerd.

21.00 uur: Wat kunnen we zelf doen om de natuurbrandrisico’s te verkleinen?

Aansluitend is er om 21:00 uur een bijeenkomst over natuurbrandpreventie. Evenals vorig jaar wil het gemeentebestuur van Nunspeet dit voorjaar weer de aandacht vestigen op natuurbrandrisico’s, en wat mensen zelf kunnen doen op die risico’s te verkleinen. De brandweer zal toelichting geven op de wijze waarop we de risico op een natuurbrand kunnen verkleinen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen