Bloggende wethouder spreekt deze week over mogelijkheden

De Markt in betere tijden
De Markt in betere tijden
Foto: Google Street View

In een overleg met de ondernemersplatformen kwam naar voren dat het coronavirus ons allemaal hard raakt. Bij de ene ondernemer is het per direct merkbaar en gaat de omzet rigoureus en per direct naar nul.

Wat is nog mogelijk?

De andere ondernemer heeft er minder last van en daar gaan de werkzaamheden (vooralsnog) door met inachtneming van de benodigde maatregelen. En naast dat er maatschappelijk en economisch gezien nog veel op ons af gaat komen, gaat onze aandacht in het bijzonder uit naar de zorg. Hulde aan de zorgmedewerkers en alle aanverwante dienstverlening welke dag en nacht voor ons klaarstaan. Laten wij de afgekondigde maatregelen met elkaar opvolgen, zodat we de besmettingen hopelijk enigszins kunnen beperken.

Verstandig proberen te blijven

Als we verstandig blijven omgaan met alle maatregelen is er gelukkig nog het een en ander mogelijk. Op een creatieve manier heb ik bijvoorbeeld gehoord over een actie voor terrastegoed. De consument koopt nu een kaart met terrastegoed. Daarmee heeft de horecaondernemer toch een beetje inkomsten en steunt u onze lokale middenstand. Zie het als uitgesteld krediet wat als bouwsteentje fungeert om onze ondernemers niet om te laten vallen. Ook als gemeente volgen wij de landelijke richtlijnen en merken wij dat veel ondernemers met vragen bij ons aankloppen. Blijf dat doen, want we hebben elkaar nodig. We hebben als gemeente een crisisteam economie ingericht, want het duizelt ons ook van de aangekondigde regelingen. Laten we dus samen optrekken.

Thuiswerk en thuissport

Ook alle georganiseerde sport staat stil, maar individueel of met gepaste afstand kunt u nog veel doen. Sterker nog als u thuiswerkt, is sporten een goede afleiding. Het helpt u fit en vitaal te blijven en de (thuiswerk) dagen wellicht nog beter door te komen. En het hoeft niet intensief, ook een wandeling of een simpele beweegoefening is goed voor lichaam en geest. Bovendien zien wij van meerdere sportaanbieders interactieve en digitale instructies voorbijkomen. Met filmpjes en oproepen probeert iedereen het beste ervan te maken. En dat stemt ons gelukkig goed, want ondanks alles hebben we ook behoefte aan steun bij elkaar in een bijzondere tijd. Laten we daarom doorgaan om de komende tijd zo goed mogelijk (digitaal) naar iedereen om te blijven zien.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen