Een rondje politiek is de column van wethouder van de Bunte

Foto: ©Canva

Zowel de toekomst van het Kulturhus in Elspeet als de afsluiting van de Oosteinderweg is ter peiling besproken. Op beide voorstellen kwam een helder antwoord retour. Het Kulturhus moet een dorpshuisfunctie voor alle Elspeters zijn en zodra het mogelijk is wil een meerderheid van de commissie de afsluiting van de Oosteinderweg ongedaan maken. Daarnaast is er nog een wegsleepregeling in de maak bij verhindering van activiteiten op locatie en we sluiten af met goed nieuws over de tillift in het zwembad.

Kulturhus

In de loop der jaren hebben huurders zich teruggetrokken uit het Kulturhus waardoor het gebouw voor een groot deel leeg staat. Om eventuele verpaupering te voorkomen, heeft de gemeente het initiatief genomen te onderzoeken of er andere partijen zijn die het beheer van het Kulturhus op zich kunnen nemen. in samenwerking met Stichting Dorpshuis Elspeet werken wij nu aan een dorpshuis voor alle inwoners met een sluitend financieel plaatje.

Oosteinderweg

Als voorwaarde voor de ingebruikname van de oostelijke rondweg is de Oosteinderweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het is daarom niet mogelijk de betonblokken meteen weg te halen, omdat het letterlijk vastzit aan de vergunning voor de rondweg. Verkeerskundig is het mogelijk de Oosteinderweg open te stellen met uitzondering van vrachtverkeer. De opdracht is nu de gevolgen van de openstelling en de gemaakte afspraken (verleden en heden) in kaart te brengen.

Wegsleepregeling

Ook is er een wegsleepregeling op komst, wanneer geparkeerde auto’s een activiteit in de weg staan. Het begint met communicatie omtrent de activiteit, zodat automobilisten op voorhand in kennis zijn gesteld. Wanneer er onverhoopt toch een voertuig fout geparkeerd staat, proberen wij allereerst de eigenaar te bereiken. Voor de veiligheid van de activiteit (en ook de auto) vragen wij de raad een wegsleepregeling als uiterst middel in te stellen.

Tillift

Tot slot is het zwembad De Brake nog niet helemaal open, maar Sportbedrijf Nunspeet zit zeker niet stil. In samenwerking met Stichting Philadelphia en dankzij een bijdrage vanuit het lokale Sport- & Preventieakkoord is er een tillift gerealiseerd in het recreatiebad. Ook in het nieuwe zwembad op De Wiltsangh is een tillift voorzien in het doelgroepenbad. Dankzij deze tillift kunnen meer mensen gebruik maken van het zwembad, voor nu en in de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen