Aanpassingen aan de Harderwijkerweg tussen Hulshorst en Hierden

Foto: ©Gemeente Nunspeet

De werkzaamheden starten op 31 mei en duren tot en met 25 juni 2021.

Aanpassingen aan de Harderwijkerweg

Het betreffende wegvak, tussen de kern Hulshorst en gemeentegrens met Harderwijk, is ongeveer 2,5 km lang. Deze weg maakt deel uit van de vroegere Zuiderzeestraatweg van Amersfoort naar Zwolle.

Waarom wordt de weg aangepakt?

Op het genoemde wegvak wordt de maximale snelheid van 60km/uur regelmatig overschreden. Daarnaast wordt er regelmatig ingehaald in de bocht nabij de Hierdense beek. Ook is het overstekend wild een aandachtspunt. Daarom wordt het wegvak aangepast en voorzien van attentie-verhogende elementen.

Wat zijn de werkzaamheden?

Er wordt een nieuwe (geluid reducerende) deklaag aangebracht. Ook komen er drie middengeleiders, drie versmallingen en twee poortconstructies. De poortconstructies worden geplaatst om het gebied aan te geven waar herten en reeën de weg oversteken (wildwissel). Verder komt er een inhaalverbod in de bocht nabij huisnummer 550 en Het Koetshuis.

Wanneer zijn de werkzaamheden?

Op maandag 31 mei 2021 wordt er gestart met de werkzaamheden en deze duren tot en met 25 juni 2021.

Bereikbaarheid, afsluitingen en omleidingsroute

Het werk wordt in fases uitgevoerd. Hierdoor kan het verkeer, soms met wat vertraging, gebruik blijven maken van de weg. Er worden op bepaalde momenten verkeersbegeleiders en/of verkeerslichten ingezet.

Alleen bij het frezen, het aanbrengen van de middengeleiders en het aanbrengen van de deklaag is de weg volledig afgesloten. Dit is gepland op 4 avonden/nachten, van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 juni 2021, vanaf 20.00 tot 06.00 uur (de volgende ochtend). Een en ander is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

In deze avonden/nachten wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de A28. Hulshorst is dan alleen bereikbaar via de ‘Nunspeetse kant’. Direct aanwonenden aan het wegvak worden, indien het niet anders kan, begeleid door verkeersbegeleiders naar hun percelen. Uiteraard zijn bij calamiteiten de percelen voor de hulpdiensten bereikbaar.

Blijf op de hoogte via WhatsApp

Enige overlast tijdens de werkzaamheden is niet te voorkomen. De gemeente Nunspeet houdt je op de hoogte. Naast de informatie op www.Nunspeet.nl wordt er ook gebruik gemaakt van WhatsApp.
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden worden er WhatsApp-berichten gestuurd over de voortgang en zaken waar rekening mee dient te worden gehouden. Voor de updates via WhatsApp moet wel worden aangemeld.

Meer informatie is hier te vinden

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen