Zien sporten, doet sporten is de column van de wethouder

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het Europees Kampioenschap voetbal is nog bezig, de Olympische Spelen staan voor de deur en ook de grootste wielerkoers ter wereld gaat weldra van start. Topsport inspireert, want wij kijken massaal (uit) naar de evenementen. De prestaties zijn indrukwekkend en bekende (top)sporters zijn voorbeelden en rolmodellen. Op het niveau presteren en acteren inspireert en het is verbindend om samen een vorm van bewegen te beleven. Zien sporten, doet sporten is een bekend credo nietwaar?
Van samen supporteren voor oranje tot zelf een sport op eigen niveau beoefenen, alles is mogelijk. Sport en bewegen is goed voor de gezondheid en heeft een belangrijk maatschappelijke functie. Want ook de sociale contacten helpen bij het bevorderen van een goede geestelijke gezondheid. En de prestaties van de Oranjeleeuwinnen helpen zichtbaar in de populariteit van het damesvoetbal bijvoorbeeld. Aandacht geven aan topsport, helpt ook de breedtesport op allerlei manieren.

Achter de schermen is de gemeente Nunspeet daarom in gesprek gegaan om het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden te verkennen. Een ééndaags wielerevenement op de woensdag voorafgaand aan de Tour de France. Junioren, Beloften en Elite strijden op een parcours van veertig kilometer met als inzet de nationale titels. Professionele renners zoals Dumoulin, Langeveld, Van Vleuten en Van der Breggen verschenen in voorgaande edities aan de start.
De beoogde start- en finishlocatie is in Vierhouten. De renners rijden twee ronden van circa twintig kilometer via de Stakenberg richting Elspeet en langs de Noorderheide weer terug. Als gemeente Nunspeet zijn wij enthousiast over het evenement. Want het is prachtig fietsen en sporten in de gemeente Nunspeet. Het NK Tijdrijden past daarom perfect in onze mooie omgeving thuis. De route doet puur Veluws aan en gaat over glooiende wegen door bossen en langs heidevelden.
En uiteraard hebben we de verkenning alvast op de fiets gedaan.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties

Cookieinstellingen