Indrukwekkende videoproductie ‘Nunspeet staat stil bij corona’

Foto: ©Nunspeet.nl

Vrijdagavond 10 september om 20.00 uur is er een speciale uitzending op RTV Nunspeet waarin wordt stilgestaan bij de impact van corona op de Nunspeetse samenleving.

Indrukwekkende videoproductie

Het is een videoproductie die een beeld schetst van wat de coronaperiode voor verschillende doelgroepen uit onze gemeente heeft betekend en nog steeds betekent. O.a. diverse inwoners, bedrijven, verenigingen en scholen uit onze samenleving werken mee aan interviews, culturele activiteiten, een gedicht van de dorpsdichter. Daarnaast zijn er diverse tafelgesprekken geleid door Harriët Vijsma en Roland Kip met o.a. inwoners die corona hebben gehad, die naaste familie zijn verloren, maar ook met leerlingen, horeca, zorgpersoneel en Dirk Verheij, de ontwerper van het monument in het Oranjepark.

Monument Oranjepark

Middenin een bestrate cirkel staat een sokkel met daarop een beeld van twee in brons gegoten handen. De ene hand ondersteunt een vragende hand. Deze handen hebben meerdere betekenissen: het tekort aan handen in de zorg, aan het bed. Veel mensen zijn alleen gestorven. Geen hand die vastgehouden kon worden. Eenzaam. Op de sokkel staan woorden als anderhalve meter, stil, eenzaam, thuiswerken, troost en samen. Er staan twee bankjes omheen en de beplanting – in kleinere cirkels – beelden als zij gaan bloeien ook weer allemaal cirkels uit. Cirkels als symbool voor het beeld van het virus. Een plek waar mensen die er behoefte aan hebben naar toe kunnen gaan.

Uitzending

Vrijdagavond 10 september 20.00 uur: RTV Nunspeet. De videoproductie is een samenwerking van Sander Klugt, Harriët Vijsma, RTV Nunspeet en de gemeente Nunspeet.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen