Nieuwe landgoedvisie Hulshorst opgesteld door de gemeente

Foto: ©Google Street View/Maximaal Sales

De gemeente Nunspeet heeft in de afgelopen periode een nieuwe visie opgesteld voor landgoed Hulshorst in samenwerking met adviesbureau SB4, diverse interne en externe stakeholders.

Nieuwe landgoedvisie Hulshorst

In deze visie kunnen natuur, ecologie, cultuurhistorie, recreatie en migratie van fauna voor de toekomst op een goede manier gewaarborgd blijven voor dit mooie en kwetsbare gebied in Hulshorst. Het college van B&W heeft deze visie inmiddels vastgesteld. Ter peiling wordt de visie aangeboden aan de commissie Ruimte en Wonen en vervolgens aan de gemeenteraad, zodat het definitief kan worden vastgesteld.

Veel informatie

Vooraf is veel oude cultuur- en tuinhistorische informatie en kaartmateriaal opgehaald via een projectgroep van gebiedskenners. Daarnaast hebben (digitale) reacties/gesprekken met inwoners, gebruikers, naastgelegen eigenaren en diverse inventarisaties op het landgoed Hulshorst zelf veel informatie opgeleverd. Vanuit tuin- en landschapsarchitectuur is de ruimtelijkheid als geheel en in het bijzonder in het centrum van het landgoed van grote waarde. Het centrum met de locatie van het voormalige landhuis als accentplek, het koetshuis, de tuinmanswoning en vele monumentale bomen en lanen.

Toekomstbestendig

Aan de hand van deze nieuwe landgoedvisie wordt een nieuw beheer- en inrichtingsplan opgesteld in samenwerking met adviesbureau SB4. Het doel is het landgoed Hulshorst voor de toekomst als eenheid te bewaren waarbij gestreefd wordt naar een zorgvuldige balans tussen cultuurhistorie, ecologie, gebruik en beheer. Het op te stellen beheer- en inrichtingsplan moet een duurzaam beheer opleveren met het behoud en versterken van wat het landgoed Hulshorst zo uniek maakt. De verwachting is dat het nieuwe beheer- en inrichtingsplan voor landgoed Hulshorst rond medio april 2022 gereed is voor presentatie.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen