Algemene Beschouwingen

Foto: ©Nunspeet.nl/Maximaal Sales

Algemene Beschouwingen

29 oktober 2021
Traditioneel is oktober de maand van de begroting. De gemeenteraad kijkt vooruit en stelt vast waar het geld van de gemeente naar toe gaat. Wat hebben we bereikt en wat staat er nog op stapel? Het is een mooi moment om letterlijk de balans op te maken. Want we werken elke dag aan een nog mooiere gemeente voor iedereen. Op de werkgebieden Economie, Sport & Verkeer geef ik u graag een toelichting.

Economie
We vieren jaarlijks de Dag van de Ondernemer en hebben provinciaal geld voor parkmanagement en verduurzaming van de bedrijventerreinen binnengehaald. Naast de lopende zaken hebben we gezamenlijk alles op alles gezet om samen de coronapandemie het hoofd te bieden. Het komende jaar zetten we de samenwerking met de ondernemers verder, onder andere met het opzetten van een ondernemersfonds.

Sport
Ook de sport- en beweegaanbieders zijn geraakt door corona en bijzonder veerkrachtig gebleken. De gemeente heeft waar nodig passende hulp geboden en gelukkig bruist het inmiddels weer van de activiteiten. Voor de komende tijd staan er veel ontwikkelingen op de rol, met het hoogste punt van het nieuwe zwembad met sport- en turnhal, de aanbesteding van de fietscross en de Nederlands Kampioenschappen Tijdrijden in 2023.

Verkeer
De aanleg van de Harderwijkerweg buiten de bebouwde kom is een succes gebleken. Het is binnen budget opgeleverd en de werkzaamheden zijn naar volle tevredenheid van iedereen gebeurd. Er staat nog veel op stapel, zoals het Verkeersplan Vierhouten fase 1, verbetering fietspaden langs de golfbaan en de wenselijke aanleg van een rotonde bij Halfweg. We zullen ons in alle bochten blijven wringen om de paden en wegen veilig te houden.

Al met al is het een bewogen jaar geweest en we hebben ons er goed doorheen geslagen. Onder andere met de actie Steun Ons Samen en ‘Koop Lokaal’ is er een opmaat gemaakt voor een blijvende hechte samenwerking tussen de gemeente, inwoners en ondernemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen