Groene uitingen tijdens de week van de pleegzorg

Foto: ©gemeente Nunspeet

Tot en met woensdag 10 november was de landelijke ‘week van de pleegzorg’. Thema dit jaar is: #groenlicht voor pleegzorg.

Groene uitingen

Via diverse ‘groene’ uitingen wordt aandacht gevraagd voor pleegkinderen in Nederland: help een kind zo thuis mogelijk opgroeien. Het gemeentehuis is tijdens de week van de pleegzorg daarom groen verlicht. Zo schoof wethouder Pieter Teeninga onder andere aan bij het ontbijt van de familie Van Millingen, een van de pleeggezinnen in onze gemeente. Hun pleegzoon van bijna 10 woont nu ca. 1,5 jaar bij hun in huis. Wethouder Teeninga: “Een stabiel gezin is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dit gezin biedt deze jongen een thuis. Ik heb ontzettend veel waardering voor deze mensen.”

Pleegzorg Nederland Informatieavond

De week van de pleegzorg is een initiatief van Pleegzorg Nederland om meer mensen te interesseren voor het pleegouderschap, zodat elk kind zo thuis mogelijk kan opgroeien. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland meer dan 23.000 pleegkinderen. Op maandag 22 november is er van 20.00 – 21.30 uur een informatieavond in Veluvine, F.A. Molijnlaan 186 in Nunspeet. Iedereen die iets wil betekenen voor pleegkinderen is van harte welkom. Aanmelden kan via de pagina plekje vrij. Kijk voor meer informatie over pleegzorg op openjewereld.nu.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen