Juiste perspectief is de titel van de nieuwste column van wethouder van de Bunte

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De werkzaamheden aan de Harderwijkerweg in Hulshorst zijn bijna afgerond en de balans is met elkaar opgemaakt. Wij hebben gekozen om in de nacht te werken, zodat er nagenoeg geen verkeershinder is. Qua planning werkte het positief, want met een week lag de nieuwe toplaag over een traject van zo’n 2,5 kilometer op z’n plaats. Ook waren er zodoende overdag minder verkeersregelaars en omleidingsroutes nodig.

Tijdens het uitzetten van de weg hebben we besloten de binnenbocht bij Het Koetshuis niet te dicht op de huizen aan te leggen. We hebben de weg daar ook iets breder gemaakt met onder andere een oversteekplaats voor fietsers. Daarom kwamen we iets buiten het tracé en hebben we via de koninklijke route een kapvergunning voor twee bomen aangevraagd. Net als iedereen moesten wij wachten op de procedure en nu kunnen wij het laatste opleveringspunt ruim binnen begroting afronden.

Al met al houden we als gemeente maar liefst 300.000 euro over op het project. Enerzijds door een andere aanpak te kiezen en anderzijds is er door iedereen keihard gewerkt. Er is nauwelijks tot geen overlast geweest en financieel mag de vlag uit. De gemeente gaat het beschikbare geld weer gebruiken voor nieuwe verkeersprojecten. Onder andere de gewenste rotonde bij Halfweg staat al jaren op ons lijstje. We wachten daar overigens nog steeds op toestemming van de provincie.

Het is in ieder geval fijn de berichtgeving over de Harderwijkerweg in het juiste perspectief te plaatsen. Want het is juist picobello voor elkaar, als reactie op de vervelende berichtgeving. De verkeersafdeling staat dag en nacht voor u klaar, want samen doen wij ons best voor een nog veiligere gemeente. Graag horen wij daarom opmerkingen of suggesties waar we het beter kunnen doen. En voor het juiste verhaal kunt u mij ook altijd persoonlijk benaderen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen