Verleng tijdig uw reisdocument

Foto: ©Pixabay

In de zomerperiode willen meer mensen hun reisdocumenten verlengen. Als gevolg van de coronaperiode lijkt nu een extra piek te ontstaan. Dit omdat mensen nu weer naar het buitenland op reis willen en daarvoor reisdocumenten nodig hebben.

Drukte op burgerzaken

Daarnaast heeft Nunspeet Oekraïense vluchtelingen opgenomen die allemaal ingeschreven moeten worden. Zoals op de gehele arbeidsmarkt is het krijgen van deskundig personeel ook voor de gemeente een uitdaging. Dit alles bij elkaar zorgt dat het langer duurt voordat u terecht kunt voor een afspraak.

Wat kunt u zelf al doen:

  • Zorg ervoor dat een pasfoto echt niet ouder is dan 6 maanden. Als wij zien of vermoeden dat uw foto toch ouder is dan 6 maanden mogen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
  • Plan uw afspraak bijtijds is. Verloopt uw document op 1 augustus, plan dan nu al de afspraak voor begin juli.
  • Wanneer u voor uw kinderen de reisdocumenten aanvraagt, vul dan de toestemmingsverklaring digitaal in.
  • Kijk welke zaken u online kunt regelen.

Wij doen met een kleine groep mensen ons best u allemaal zo goed mogelijk te helpen en wij hopen op uw begrip en medewerking.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen