Gemeente vestigt voorkeursrecht op gebied ‘Centrumlocatie Feithenhof’

Foto: ©Gemeente Nunspeet

Het gaat globaal om het bedrijventerrein tussen de Industrieweg en de Nijverheidsweg.

Voorkeursrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet heeft een voorkeursrecht gevestigd op de ‘Centrumlocatie Feithenhof’. Het gaat globaal om het bedrijventerrein tussen de Industrieweg en de Nijverheidsweg. Het vestigen van een voorkeursrecht (WVG) betekent dat wanneer grondeigenaren in dit gebied hun grond zouden willen verkopen zij dit eerst moeten aanbieden aan de gemeente.

Tijd nemen

De reden van dit besluit is dat de gemeente ongewenste ontwikkelingen in dit gebied wil voorkomen. Shimano heeft bekend gemaakt dat ze haar magazijnactiviteiten in hun Nunspeetse vestiging  volledig wil uitbesteden. Met het vestigen van een WVG heeft de gemeente de tijd om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst van dit gebied.

Grip houden

Wethouder Jaap Groothuis legt uit: “Voor dit gebied willen we grip houden op mogelijke ontwikkelingen. Wat die zijn weten we nog niet, maar in de komende periode gaan we eventuele mogelijkheden onderzoeken. Zo zou deze locatie dicht tegen het centrum aan wellicht geschikt kunnen zijn als locatie voor woningbouw. Met dit besluit kunnen we in deze onderzoeksfase in elk geval ongewenste ontwikkelingen tegenhouden”. Alle grondeigenaren in het gebied zijn inmiddels door de gemeente geïnformeerd.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen