Raadsakkoord samengesteld vanuit speerpunten alle partijen

Foto: ©Nunspeet

Met als thema ‘Samen meer voor elkaar’ hebben alle fracties in de Nunspeetse gemeenteraad zich gevonden in een ‘raadsakkoord’ voor de komende vier jaar.

Raadsakkoord

Na de verkiezingswinst van Gemeentebelang hebben de onderhandelaars ervoor gekozen alle partijen te betrekken bij de onderhandelingen om een breed akkoord te krijgen voor alle inwoners van de gemeente. Dit wijkt af van de traditionele gedachte van coalitie en oppositie die voorheen gehanteerd werd. Raadsakkoord ‘Samen meer voor elkaar’ (pdf, 5.26 MB)

Iedereen heeft bijgedragen

Demissionair wethouder en mede-onderhandelaar Mark van de Bunte: “We gaan werken met een akkoord op hoofdlijnen waarin alle partijen speerpunten hebben ingebracht. Een raadsakkoord past volledig bij ons denken dat we het samen moeten doen, omdat we het over veel zaken eens zijn met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan de noodzaak van woningbouw voor eigen inwoners en het behoud van groen. Op onderwerpen waar we het niet over eens zijn, daar bepaalt de gemeenteraad de koers. Er zijn geen coalitie-afspraken die discussies op voorhand onmogelijk maken.

Voorspoedig verloop

De vorming van een nieuw college is de volgende stap en verloopt voorspoedig. Het streven is tijdens de raadsvergadering van 2 juni aanstaande de wethouders te benoemen. Ook Marc Konings zit als fractie-voorzitter en mede-onderhandelaar aan de onderhandelingstafel: “Mede namens alle fractievoorzitters kan ik zeggen dat de gesprekken zeer constructief waren. Het is een bestuurlijke vernieuwing en daarom betrekken wij ook voor de uitvoering van het raadsakkoord alle partijen. Dat is dan ook de insteek bij de vorming van het college. Het ziet eruit dat alle partijen ook hieraan willen meewerken. En dat is best bij-zonder, echt allemaal samen de verantwoordelijkheid nemen voor een nog mooiere gemeente”.

Nadat het raadsakkoord door de gemeenteraad is vastgesteld zal het college van burgemeester en wethouders een collegeprogramma gaan uitwerken.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen