Principeverzoek zonnepark Bovenweg Nunspeet afgewezen

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Enige tijd geleden is door de Solar Provider Group (SPG) een principe-verzoek ingediend om op agrarische gronden aan de Bovenweg in Nunspeet een kleinschalig zonnepark te mogen ontwikkelen.

Niet goed onderbouwd

In het eind 2020 vastgestelde beleidskader Zonne-energie is ruimte gegeven aan één pilot van maximaal 2 hectare. Het ingediende initiatief om via een pilot een zonnepark te vestigen op agrarische gronden aan de Bovenweg is door B&W afgewezen. In het plan is door de initiatiefnemer onvoldoende de benodigde afzetmogelijkheid aangetoond en concreet uitgewerkt dat het project minimaal 50% lokaal eigenaarschap kent. Ook heeft de initiatiefnemer onvoldoende duidelijk kunnen maken dat hij voor bevordering van het draagvlak voor zijn plannen heeft gezorgd.

Eerste evaluatie in raad

Mochten er nieuwe plannen worden ingediend voor zonneparken dan zal het college deze niet behandelen voordat het beleidskader Zonne-energie is geëvalueerd in de raad.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen