Stationsomgeving is de titel van de wekelijkse blog van wethouder van de Bunte

Foto: ©Nunspeet.nl/Maximaal Sales

12 augustus 2022
De Stationsomgeving gaat op de schop. De sloopwerkzaamheden zijn gedaan en het terrein is klaar voor een grote metamorfose. We investeren miljoenen met elkaar in een betere infrastructuur. Het is noodzakelijk de veiligheid, de doorstroming en de entree van Nunspeet voor de toekomst klaar te maken.

De eerste fase van de aanbesteding is begonnen. Omdat het een groot project is duurt de aanbesteding een aantal maanden. Er komen meerdere momenten van inlichtingen en dialogen met de geïnteresseerde aannemers. Uiteindelijk staat de gunning in december 2022 gepland. In 2023 gaat de schop dus daadwerkelijk in de grond.

Ondertussen werken we door aan de details. De aansluiting van omliggende wegen, de groenaankleding en het informeren van alle betrokkenen. Onder andere met inwoners en ondernemers in het gebied hebben we overleg, maar ook het beeld van de Keiler heeft bijvoorbeeld een tijdelijke plek bij het gemeentehuis gekregen.

Van groot tot klein zijn we met het project bezig. Er liggen nu bijvoorbeeld wat gronden braak. Want de sloop heeft ruimte gecreëerd voor de ondertunneling. Voordat de werkzaamheden in 2023 gaan beginnen ligt het terrein er dus niet echt mooi bij. Het is een kale vlakte en het ligt naast een druk knooppunt.

Het braakliggende terrein kunnen we niet gebruiken voor activiteiten of om tijdelijk in te zaaien. Een tijdelijke aankleding is daarom niet mogelijk. Want als er flora en fauna ontstaat is de kans op vertraging van het project groot. De entree tijdelijk mooi aankleden is dus geen gemakkelijke opgave, want we willen straks vlot beginnen met de werkzaamheden.

Heeft u misschien nog een ludiek idee om de entree tijdelijk leuk aan te kleden?

Reacties

Cookieinstellingen