Uitkijktoren Stakenberg gaat dicht

Foto: ©Gemeente Nunspeet

De uitkijktoren nabij de speelweide aan de Stakenbergweg wordt afgesloten. De veiligheid van het gebruik van de toren is in het geding.

Uitkijktoren te gevaarlijk

De gemeente heeft de toren laten inspecteren, de conclusie is dat de staat van de toren dusdanig is dat de veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden. Met name een houten hoekpaal is aangetast door houtrot. Ook is de toren beschadigd door vandalisme. De toren staat er sinds 2015.

Mogelijk vervangen

Wethouder Wichert Stoffer vindt het jammer dat de uitkijktoren dicht moet: “Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over de heidevelden. Maar veiligheid gaat boven alles. We gaan met de gemeenteraad in gesprek om middelen beschikbaar te stellen om de toren te vervangen. Maar tot die tijd wordt de toren gesloten. Helaas.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen