Opening van 5 Hanzestorie-routes

Foto: ©Gemeente Harderwijk

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten hebben, samen met de Provincie Gelderland, 5 Hanzestorie-routes ontwikkeld.

Opening van 5 Hanzestorie-routes

Dit zijn 3 fietsroutes en 2 wandelroutes door onze regio. Op 21 maart zijn de Veluwe Hanzestories feestelijk gelanceerd.

Wethouders Ronald van Veen van gemeente Ermelo en Ewoud ’t Jong van gemeente Putten onthulden één van de 5 routepanelen. Namens gemeente Harderwijk was wethouder Wilco Mazier bij de onthulling aanwezig.

Maak een digitale reis door de Hanzetijd

Er is een speciale web-app voor de fiets- en wandelroutes. Daarmee maakt u een digitale reis door de tijd. U gaat op pad met een karakteristiek personage uit de Hanzetijd, die de verhalen voor u tot leven brengt. Zo maakt u op een speelse manier kennis met de geschiedenis van onze regio, waaronder 3 Hanzesteden. Vanuit historisch perspectief was de verbinding tussen de Hanzesteden en de regio erg belangrijk.

Ontdek de routes zelf

Stap op de fiets of trek uw wandelschoenen aan! U vindt de Hanzestorie-routes op www.veluwehanzestories.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen