Richting Elspeet over de A28 sneller en beter

Foto: SGP Nunspeet

De SGP-fractie stelde begin deze maand vragen aan het college over de bewegwijzering vanaf de Oostelijke Rondweg naar Elspeet.

Ontzien

Met de aanleg van de Oostelijke Rondweg werden meerdere knelpunten in de infrastructuur weggenomen. Waaronder het ontlasten van autoverkeer in de stationsomgeving. Nu de Oostelijke Rondweg klaar is en de nieuwe bewegwijzeringsborden staan, kan worden worden geconcludeerd dat ze meer moeten worden aangepast. Want in plaats van linksaf richting de A28, wordt verkeer naar Elspeet over de stationsomgeving geleid. En de stationsomgeving moet juist worden ontzien.

Vragen over richting op borden

De vragen die de fractie stelde zijn door het college positief beantwoord. Het college van burgemeester en wethouders zijn van de situatie op de hoogte en willen het gauw veranderen. De bewegwijzering is geen gemeentetaak, maar ligt bij de Nationale Bewegwijzeringsdienst. Ondanks dit gegeven zal het college opdracht geven om de situatie te onderzoeken en verwacht dat een wijziging geen probleem zal zijn. Dit zal dan zo spoedig mogelijk worden aangepast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen