Burgemeester Breunis van de Weerd blijkt gezellige ontbijtpartner

De kinderen werden rond 8.45 uur ontvangen door de burgemeester en een ambtenaar. Er stond een lange tafel in u-vorm opgesteld in een werkkamer waar voor ieder wat wils op lag.

Gezond ontbijt

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3000 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. De nadruk wordt gelegd op de goede start van de dag. Dan heb je meer energie en ben je fitter.” In Nunspeet was het de tweede keer voor burgemeester van de Weerd: “Normaal ontbijt ik met wat crackers, maar voor vandaag heb ik een bruine boterham met smeerkaas en komkommerplakjes.”

Gezellige man

De burgemeester blijkt deze morgen een gezellige man te zijn. Met zijn ambtsketting om zat hij geamuseerd aan zijn ontbijt tussen de basisscholieren van de Immanuëlschool. Na het ontbijt overhandigde de school een cheque van €250 voor het goede doel. Deze donatie is voor het Jeugdcultuurfonds. Met de cheque kan deze organisatie kinderen en ouders helpen met het beleven van cultuur en kunst. Er is ook een Jeugdsportfonds.

Raadsvergadering

De burgemeester legde ook uit wat er normaal eigenlijk gebeurt in de raadszaal. Dit leek de kinderen wel interessant. Na het ontbijt en de overhandiging van de cheque werd er door de leerlingen plaatsgenomen aan de raadstafel in de raadszaal. De burgemeester was de voorzitter voor een verkorte “raadsvergadering”. Hij sloot het ontbijt af met een handtekening voor alle leerlingen.

Reacties

gallery
4923
Nationaal Schoolontbijt
De kinderen werden rond 8.45 uur ontvangen door de burgemeester en een ambtenaar. Er stond
https://nunspeet.nieuws.nl/gemeente/4923/burgemeester-breunis-weerd-blijkt-gezellige-ontbijtpartner/
2017-11-09T22:21:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/245/2017/11/09221845/Nationaal-Schoolontbijt-W1026.jpg
Gemeente, Nieuws