Psychiatrische hulp voor de 22-jarige man uit Elspeet die vader neerstak

Foto: Rechtspraak

De rechtbank ontslaat een 22-jarige man, die zijn vader meerdere keren stak met een mes, van alle rechtsvervolging. De man wordt voor 1 jaar in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen.

Poging tot doodslag geëist

De man maakte zich schuldig aan een poging tot doodslag. Hij bekende dat hij op 31 maart 2018 zijn vader meerdere keren met een mes stak. Daardoor liep zijn vader een steekwond op aan zijn rechter flank. Hierbij zijn  buikspieren doorgesneden en zijn lever geraakt. Daarnaast liep de vader diverse steekwonden op in zijn gezicht en op zijn hoofd. De autistische Patrick M. kreeg na een discussie met z’n vader een onbeheersbare woede-aanval en stak meerdere malen met 2 messen op zijn vader in.

Ontoerekeningsvatbaar en psychiatrische hulp

De ouders hoopten 2 weken geleden dat deze uitspraak ook zou volgen. Volgens hen verdient hun zoon geen straf, maar heeft hij hulp nodig. De psychiater en psycholoog die de man onderzochten adviseerden de rechtbank om de man ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Dit advies volgde de rechtbank op. De rechtbank ontslaat de man van alle rechtsvervolging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen