Wethouder van den Berg ontbijt samen met pleeggezin

Egbert Ribberink, gebiedsmanager Timon en pleegmoeder Hanneke
Egbert Ribberink, gebiedsmanager Timon en pleegmoeder Hanneke
Foto: RTV Nunspeet

Tijdens de Week van de Pleegzorg grijpen wethouders van diverse gemeenten de gelegenheid aan om hun waardering uit te spreken naar pleegouders.

Wethouder op ontbijtvisite

In Nunspeet ontbeet de heer Van de Berg, wethouder van o.a. Jeugd, Gezin en Wmo daarom vandaag bij een pleeggezin van Timon. Pleegmoeder Hanneke onthaalde samen met vier van haar vijf kinderen, waaronder haar pleegzoon, de wethouder op een heerlijk ontbijt. “Het was echt gezellig, de wethouder was heel vriendelijk en belangstellend. Mooi om te merken dat je verbinding hebt met elkaar.”

Het gezinsleven op tafel

Tijdens het ontbijt kwam er van alles aan bod. Hanneke: “Het was mooi om te vertellen hoe we bij deze pleegzorgplaatsing echt samen met de ouders van onze pleegzoon om hem heen kunnen staan. We zijn samen hard aan het werk, zodat hij straks weer naar huis kan. Dat werkt niet altijd zo goed, maar nu wel. ” Wethouder Van de Berg was ook benieuwd naar de ervaringen van de kinderen. Hoe vinden zij het om pleegzorg te doen? Hanneke: “We doen dit echt samen als gezin. We hebben elke stap met de kinderen besproken. Zij hadden een stem in het hele proces. Onze kinderen vinden het leuk om wat met hun pleegbroertje te doen. Ze delen graag hun plek en de veiligheid en liefde die er is in ons gezin. Of zoals onze dochter Marit (12) het tegen de wethouder zei: ‘Het is gewoon fijn om wat voor een ander te betekenen”.

Belangstelling

Belangstelling voor pleegzorg? Kom naar het Open Huis van Timon en ga op de koffie bij Hanneke of een ander pleeggezin op zaterdag 10 november van 10-12 uur. Zie website voor adressen en meer info: timon.nl/openhuis
De motivatie en inspiratie van pleegouders bij Timon is de christelijke levensovertuiging.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen