Drugsvondst en wapenvondst doet woning voorlopig op slot.

Foto: Still Youtube Edou

Burgemeester Breunis van de Weerd heeft besloten om het perceel met daarop de (gekraakte) woning aan de Ericaweg 2-4 (Valentijn) met onmiddellijke ingang voor een periode van 1 jaar te sluiten.

Drugsvondst, drugshandel en een wapen

Aanleiding voor dit besluit is een woensdagavond door de politie aangetroffen hoeveelheid hard- en softdrugs en geconstateerde drugshandel. Ook was er al geruime tijd sprake van overlast en illegale activiteiten vanuit deze woning en dit perceel. De politie heeft ook een in onderdelen gedemonteerd vuurwapen aangetroffen.

Bannen uit de gemeente

Over het waarom van de sluiting is burgemeester Van de Weerd helder: “Dit is een inbreuk op de kwaliteit van de leefomgeving. Je zult er maar naast wonen! Er is hier sprake van zeer ernstige overtredingen en de veiligheid en gezondheid van personen is in het geding. Er is feitelijk sprake van ondermijning van de rechtsorde. Met dit besluit wil ik voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt en gelijktijdig onderstrepen dat we hard optreden in dit soort situaties”, aldus de burgemeester.

Overtreding van Opiumwet aanpakken

Sinds 2016 wordt  door gemeenten en politie op grond van de Wet Damocles strenger opgetreden bij overtredingen van de Opiumwet. Hiermee willen gemeenten de veiligheid en leefbaarheid verbeteren en drugsoverlast tegengaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen