Overleg tussen burgemeester van de Weerd en fietsbranche Nunspeet nuttig

Foto: Pixabay

Kennis en ervaring delen, bewustwording en weloverwogen risico’s verkleinen. Dat stond vorige week centraal in een gesprek van burgemeester Van de Weerd met de Nunspeetse fietsenbranche.

Overleg

De gemeente had de fabrikanten, fietsenwinkels en fietsverhuurbedrijven uitgenodigd om met elkaar van gedachten te wisselen na de accubrand van vorige week.

De preventiemedewerker van de VNOG (brandweer) praatte de aanwezigen bij over de risico’s van fietsaccu’s, en hoe de risico’s beperkt kunnen worden en de ondernemers deelden hun ervaringen en de wijze hoe ze in hun eigen onderneming omgaan met veiligheidsmaatregelen rond de opslag van accu’s.

Helderheid

Duidelijk werd dat:

  • Het risico met name aanwezig is bij defecte accu’s, en niet bij nieuwe of gebruikte accu’s
  • Opslag van defecte accu’s in het pand geeft een verhoogd risico
  • Snelle detectie van een beginnende brand mogelijk is wanneer rookmelders zijn geplaatst (is niet verplicht, wel wenselijk). Rookmelders dienen bij voorkeur gekoppeld te zijn aan een alarmsysteem, of bijvoorbeeld aan de mobiele telefoon
  • Laden van fietsaccu’s bij voorkeur moet gebeuren onder toezicht
  • Ook een brandwerende kast kan bijdragen aan de beperking van de risico’s

Nuttig

Burgemeester Van de Weerd vond het een erg nuttig overleg: “Ik heb gemerkt dat er veel deskundigheid is bij deze ondernemers, en dat ze zich bewust zijn van risico’s en ook bereid zijn deze te verkleinen. We hebben ook afgesproken elkaar op de hoogte te blijven houden mochten er ontwikkelingen zijn. Risicoloos wordt het nooit. Maar dat is bijvoorbeeld autorijden ook niet. Wanneer we – in afwachting van nadere regelgeving en richtlijnen uit Den Haag – ons bewust zijn van de mogelijke risico’s, én hier verstandig mee omgaan, dan hebben we al veel bereikt”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen