Vernieuwde digitale sociale kaart van de gemeente Nunspeet

Foto: Pixabay

Goede informatievoorziening over waar men terecht kan met een (ondersteunings)vraag is belangrijk voor het welzijn van inwoners van gemeente Nunspeet. De gemeente heeft de digitale sociale kaart daarom vernieuwd. Per vrijdag 1 februari a.s. is de site http://www.socialekaartnunspeet.nl online. De vernieuwde website is completer, heeft een nieuwe uitstraling en handigere navigatie.

Wegwijs in de gemeente Nunspeet

Op de website kunt u als inwoner van Nunspeet, Elspeet, Hulshorst of Vierhouten zelfstandig uw weg vinden naar organisaties in het Sociaal Domein. Ook voor professionals of naasten van mensen met een (ondersteunings)vraag is de sociale kaart een naslagwerk.

Vernieuwde digitale sociale kaart

U vindt er bijvoorbeeld informatie over zorg en ondersteuning, opvoeding en gezin, of wonen en huishouden. Op de sociale kaart staan organisaties die hulp, zorg en advies bieden in de gemeente en de regio. Of die actief zijn in de wijk, met activiteiten, sport en ontmoeting. Van fysiotherapeut tot maatschappelijk werk en van verenging tot dagactiviteitencentrum.

Wethouder Gert van den Berg zegt: “De digitale sociale kaart is een mooie aanvulling op de fysieke inlooppunten van de gemeente Nunspeet. Het helpt inwoners en professionals met een ondersteuningsvraag op weg”.

Liever iemand die met u meedenkt?

De digitale sociale kaart is één van de middelen om informatie te vinden over activiteiten en organisaties in het sociaal domein. Mensen die minder digitaal vaardig zijn of liever een gesprek aangaan voor advies, kunnen met hun vraag terecht bij het Klantcontactcentrum van de gemeente, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE Veluwe.

Samenwerking

De digitale sociale kaart wordt gevormd in samenwerking met organisaties. Om de informatie compleet en up-to-date te houden is het van belang dat lokale organisaties zich aanmelden en de informatie onderhouden. Aanmelden voor de sociale kaart kan via de website.

Website per 1 februari 2019

www.socialekaartnunspeet.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen