Voorronde NK Metselen aanstaande donderdag en vrijdag in Nunspeet

Foto: Pixabay

Op 7 en 8 februari strijkt het NK Metselen 2019 neer bij bouwopleidingsbedrijf Bouwmensen FNZ in Nunspeet.

Voorronde

VMBO-metselleerlingen strijden dan om een plek in de landelijke finale later dit voorjaar, met als inzet de felbegeerde Zilveren Troffel. Het NK Metselen is een initiatief van de Nederlandse Baksteenindustrie. Het wil daarmee de interesse van jongeren voor de metselopleiding bevorderen.

Nieuw bouwtalent

Nieuw bouwtalent is meer dan welkom op een moment dat de bouweconomie robuust groeit en er een grote opgave tot verduurzaming ligt. Het NK Metselen (‘anno 1953’) is een landelijk kampioenschap voor VMBO-metseltalenten en een initiatief van de Nederlandse Baksteenindustrie (KNB). Het wil hiermee het metselonderwijs promoten, de instroom van jong metseltalent bevorderen en goed vakonderwijs stimuleren.

Het NK Metselen 2019

Het NK Metselen 2019 bestaat uit acht regionale voorronden en een landelijke finale. Een vakjury beoordeelt de kwaliteit van het vakmanschap. Bouwmensen FNZ in Nunspeet De voorronde bij Bouwmensen FNZ is op donderdag 7 en 8 februari en valt samen met de Open Dagen van het bouwopleidingsbedrijf. Op de tweede wedstrijddag leggen de metseltalenten hun troffel neer om 14:00 uur met aansluitend de prijsuitreiking. De eerste twee winnaars plaatsen zich direct voor de landelijke finale.

Aanmoedigen?

Iedereen is op beide dagen vanaf 10:00 uur van harte welkom om de wedstrijd bij te wonen en de metseltalenten aan te moedigen. Bouwmensen FNZ is op de Energieweg 1 in Nunspeet.

12 finalisten naar Ede

Regionale winnaars kwalificeren zich voor deelname aan de landelijke finale later dit voorjaar. De twaalf beste metselleerlingen ontmoeten elkaar dan tijdens een driedaags metselevenement (van 10 t/m 12 april) dat dit jaar in Ede plaatsvindt. Inzet voor deze allesbeslissende eindstrijd is de felbegeerde ‘Zilveren Troffel’. Deze wisseltrofee verzekert eeuwige roem en een gouden toekomst als metselaar. Meer informatie en bezoek Informatie over de wedstrijdlocaties, het verloop van de wedstrijden en over de regionale winnaars, is te vinden op www.metselwedstrijden.nl.

Reacties