Computerles voor beginners begeleiden in de bibliotheek

Foto: Pixabay

Heb jij computerervaring op gebruikersniveau, ben je geduldig en beschik je over een goed gevoel voor humor? Dan is Bibliotheek Noordwest Veluwe voor hun computerles wellicht op zoek naar jou!

Computerles voor beginners

Bij Bibliotheek Noordwest Veluwe kunnen mensen zonder, of met heel weinig computerervaring, een basiscursus internet volgen. Ook vanuit verschillende samenwerkingspartners (UWV/Werkplein, Sociale Dienst, gemeenten en welzijnsorganisaties) worden digibeten en laaggeletterden naar de bibliotheek verwezen voor deze cursus.

Zelfsturend

Dit kunnen mensen zijn die in hun arbeidsverleden niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Het doel is om mensen zelfredzamer en zelfverzekerder te leren werken op de computer. Er wordt gebruik gemaakt van de cursus Klik & Tik. Dit is een zelfsturend programma, maar er is wel begeleiding nodig voor uitleg en voor het beantwoorden van vragen.

Doorlopende cursus

De cursus wordt bij voldoende deelnemers doorlopend gegeven op woensdagmorgen. In overleg kan er ook een periode gekozen worden voor een ander dagdeel. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 deelnemers, zij worden bijgestaan door twee begeleiders.

Vrijwilliger bij de bieb

Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt jou als vrijwilliger een leuke werksfeer, een inspirerende omgeving en tevens een gratis jaar-lidmaatschap van de Bibliotheek.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jack van Zundert van Bibliotheek Noordwest Veluwe, 085-2733575 of via e-mail [email protected].

Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet

Op zoek naar ander vrijwilligerswerk? Op de site van het Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet www.vrijwilligerswerknunspeet.nl staan zo’n 150 gevarieerde vrijwilligersvacatures. Het servicepunt is telefonisch bereikbaar via 0341-442020. Spreekuren zijn op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend tussen 9.00-12.30 uur in de Veluvine.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen