Poëzieproject Nuborgh Veluvine van start

Foto: Veluvine

Op vrijdag 22 februari jl. is een bijzonder samenwerkingsproject van start gegaan van Stichting Muurgedichten Nunspeet, Nuborgh College Veluvine en ArtLife Workshops.

Workshops

In de maanden februari en maart volgen de eersteklassers van het Nuborgh College een aantal workshops van ArtLife Workshops rond het thema ‘Wie ben ik?’ Ze schrijven korte gedichten (‘spoken words’) die ze vervolgens in de vorm van een rap gaan instuderen en presenteren op 21 maart op de Grote Avond in theater Veluvine. Rappen is een eigentijdse manier van het vertolken van poëzie. Muurgedichten Nunspeet wil jongeren stimuleren in het spelen met taal. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt met een bijdrage van o.a. het Van den Broek Lohmanfonds.

Poëzieproject

Eersteklassers zijn vaak op zoek naar wie ze zijn. Ze vergelijken zich met anderen, ze willen lijken op anderen en er vooral bij horen. Dat is in deze leeftijd normaal, maar bij het schrijven van hun gedichten gaan ze juist op zoek naar wat hen anders dan anderen maakt. Wat maakt jou uniek, wat onderscheidt jou van de rest en hoe voel je je daarbij? Dat is het thema van het poëzieproject.

Gedichten rappen

Elke klas volgt drie workshops. De jongeren leren de basis van het schrijven van een gedicht dat kan worden gerapt. Ze werken onder andere aan het uiten van gevoelens en het presenteren van zichzelf.

Enkele reacties na de eerste workshop: “Ik vond het echt heel leuk. We kregen allemaal complimenten over hoe goed onze zelfgeschreven tekst was“ (Anouk, 12 jaar). “Ik vond het interessant om meer te leren hoe je een rap moet maken” (Norman, 13 jaar).

Grote Avond 21 maart

Tijdens de Grote Avond in theater Veluvine op donderdagavond 21 maart a.s. presenteren de leerlingen het resultaat. Iedereen is hierbij van harte welkom. Kaartjes voor de verrassende voorstelling kosten € 5 inclusief een pauzedrankje en zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl De voorstelling begint om 19 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen