Koninklijke Onderscheiding voor brandweerman en –vrouw

Foto: ©Jan Frens/Twitter

Tijdens de jaarlijkse korpsavond heeft burgemeester Breunis van de Weerd op zaterdag 9 maart een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Aan Gert Witteveen en Margriet Mol van het Nunspeetse brandweerkorps (Lid in de Orde van Oranje Nassau). Beiden nemen afscheid na vele jaren inzet als brandweervrijwilliger voor de Nunspeetse samenleving (Gert Witteveen 25 jaar en Margriet Mol 22 jaar).

Koninklijke Onderscheiding 1

Gert Witteveen heeft zich gedurende de periode 1992 – 2018 als vrijwillig brandweerman uitermate maatschappelijk verdienstelijk ingezet. Voor de brandweerpost Nunspeet in de gemeente Nunspeet. In deze periode bij de brandweer heeft hij veel mensen uit noodsituaties geholpen door zijn professionele optreden. Hij is begonnen als brandwacht en heeft in de loop der jaren meerdere diploma’s behaald. Ook was hij altijd zeer betrokken bij de personeelsvereniging.

Nog steeds actief

Daarnaast is de heer Witteveen al sinds geruime tijd verantwoordelijk voor het ophangen van de vlaggen op de kazerne bij de diverse gelegenheden. Dit blijft hij ook na de beëindiging van zijn dienstverband continueren. Vanuit zijn rol als instructeur heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het opleiden van diverse nieuwe collega’s. Daarnaast speelt hij nog steeds een actieve rol bij de kennisverdieping en -overbrenging in het specifieke onderwerp binnenbrandbestrijding voor de vrijwilligers.

Koninklijke Onderscheiding 2

Margriet Mol heeft zich gedurende de periode 1995  – 2018 als vrijwillig brandweervrouw uitermate maatschappelijk verdienstelijk ingezet voor de brandweerpost Nunspeet in de gemeente Nunspeet. Mevrouw Mol heeft gedurende haar periode bij de brandweer een groot aantal diploma’s verworven en met veel inzet mensen in nood geholpen.

Betrokken vrijwilliger

Zij is begonnen als aspirant brandwacht en heeft jarenlang als manschap B tot tevredenheid gefunctioneerd. Ook heeft zij jarenlang (vrijwillig) deelgenomen aan diverse nevenactiviteiten binnen het brandweerkorps om zo de saamhorigheid te stimuleren en te waarborgen. Zij is altijd een zeer betrokken vrijwilliger geweest.

Stilstaan

Ook neemt het korps afscheid van de leden Kees van Vliet (15 jaar dienstverband), Nico Brandwijk (19 jaar), Stephan Segers (4,5 jaar), Peter Pitlo (13 jaar) en Dick Hardeman (13 jaar. Er wordt aandacht besteed aan het jubileum van Aart van der Steeg en Christo Willemsen (beiden 12,5 jaar).

De korpsavond is gehouden in de brandweerkazerne aan de Elburgerweg in Nunspeet.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen