Gemeente Nunspeet verlengt overeenkomst met Jeugdfonds Sport & Cultuur

Foto: Pixabay

De gemeente Nunspeet heeft de samenwerkingsovereenkomst met het Jeugdfonds Sport & Cultuur (JFSC) verlengt met vier jaar tot en met 2022. Het JFSC betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren (4-18 jaar) uit gezinnen waar te weinig financiƫle middelen zijn om te kunnen sporten, muziek te maken, dansen, schilderen of iets anders creatiefs te doen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Sinds 2015 neemt de gemeente Nunspeet deel aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze fondsen zijn bedoeld voor kinderen die leven in gezinnen waar de financiƫle middelen ontbreken om lid te worden van een sport- of muziekvereniging. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is een aanvullende regeling op de gemeentelijke minimaregeling.

Aanvragen

Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het JFSC, maar kunnen een intermediair benaderen als zij verwachten dat hun kinderen in aanmerking komen voor het JFSC. Voorbeelden van intermediairs die een aanvraag kunnen indienen zijn: een leerkracht van school, een gezinsvoogd, de (school)arts, een jeugdwerker of een (jeugd)hulpverlener.

Lokaal aanspreekpunt

In de gemeente Nunspeet kunnen ouders terecht bij Frank van der Voort, het lokale aanspreekpunt voor informatie over het JFSC. Hij is te bereiken via [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen