Bezoekersrecords verpulverd bij Noord-Veluws Museum

Foto: WIkimedia

De eerste maanden van dit lustrumjaar konden bezoekers in het Nunspeetse museum nog genieten van de prachtige tentoonstelling Marjolein Bastin ‘tekenen is ademen’ en dat heeft het museum geweten.

Bezoekersrecords

De afgelopen weken zijn alle bezoekersrecords uit onze vijfjarige historie gebroken. De expositie is vorige week beëindigd. Alle bezoekers hebben van het werk van Bastin genoten. Het was een absolute publiekstrekker. In de komende maanden verwacht het museum de 100.000e bezoeker, vanaf de opening van het museum in november 2014, te kunnen verwelkomen.

Nieuwe tentoonstelling

Op vrijdag 22 maart openen we onze nieuwe tentoonstelling: Arthur Briët, ‘Rembrandt van de Veluwe’. We koesteren hoge verwachtingen van deze bijzondere expositie die van 23 maart t/m 29 september 2019 in ons museum is te zien. De tentoonstelling geeft een overzicht van het werk van deze kunstenaar, die behalve intieme interieurstukken en sfeervolle landschappen, magistrale portretten schilderde.

Tientallen werken 6 maanden te zien

Briët dankt zijn bijnaam ‘Rembrandt van de Veluwe’ aan het feit dat hij net als zijn wereldberoemde voorganger met een sterk licht-donker contrast in zijn schilderijen werkt. Het museum laat een prachtige selectie zien uit een tiental museumcollecties en ruim dertig privécollecties, kortom een unieke overzichtstentoonstelling van het werk van Briët. Bij de tentoonstelling verschijnt bij Van Spijk Art Books een monografie over Arthur Briët, geschreven door Williëtte Wolters-Groeneveld (prijs € 29,95).

Activiteiten

Er zijn een aantal bijzondere activiteiten in de komende periode.

Donderdag 11 april 2019: Lezing over Arthur Briët door drs. Williëtte Wolters-Groeneveld, auteur van de monografie over Arthur Briët. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Entree: € 9,50 inclusief pauzedrankje (Museumvrienden € 5,00 korting)

Cursus ‘Schilder je eigen Arthur Briët’: Start dinsdagochtend 16 april 2019 (in samenwerking met de Vrije Academie Nunspeet) onder leiding van kunstschilder/docent Serob Darbinian. Vijf lessen, voor meer info en aanmelding: tel.  0341 261 216.

Dinsdag 28 mei 2019:
Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin houdt een boeiende lezing over Rembrandt, ’s lands bekendste schilder en dat leidt tot verrassende ontdekkingen. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree: € 9,50 inclusief pauzedrankje (Museumvrienden € 5,00 korting)
U kunt plaatsen reserveren voor genoemde lezingen via: [email protected] telefonisch via de museumreceptie (0341)250560.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen