Zaterdag 30 maart gratis compost als bedankje voor het apart inzamelen van gft

Foto: Pixabay

Net zoals voorgaande jaren doet de gemeente Nunspeet weer mee met de Landelijke Compostactie.

Zaterdag

Op zaterdag 30 maart kunnen alle inwoners van de gemeente Nunspeet gratis compost afhalen. Met deze actie bedankt de gemeente  haar inwoners voor het apart houden van groente, fruit en tuinafval (GFT). Let wel: op is op. Van 09.00 – 11.00 uur kun men compost ophalen,  maximaal 2 zakken per huishouden. Dit kan bij de gemeentewerf aan de Hullerweg 121 in Nunspeet.

Gratis compost als dank voor scheiden gft-afval

Het gratis uitdelen van compost is een bedankje voor het scheiden van gft-afval. Van het gft-afval wordt compost en groene stroom gemaakt. Compost is dus zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde. Daarom vragen we onze inwoners hun afval goed te scheiden.

Natuurlijke balans

De compost gaat naar de land- en tuinbouw of wordt in de vorm van potgrond weer gebruikt . Compost is perfect voor het gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is het geschikt voor alle tuinplanten.

Groene stroom voor duizend woningen

Van het GFT wordt ook groene stroom gemaakt. Bijna duizend woningen kunnen al een heel jaar van stroom worden voorzien dankzij de het GFT-afval van de Noord-Veluwe.

Wat mag in de groene container?

We zijn al op de goede weg met het scheiden van GFT. Maar het kan nog beter. Daarom nog even op een rijtje wat er in de groene container mag: Loof, schillen, resten van aardappelen, groente en fruit, etensresten, ook vis en vlees, eierschalen en doppen van pinda’s en noten, snijbloemen en kamerplanten, koffiedik en- filters, theezakjes en theebladeren, stro en mest van kleine huisdieren, kattenbakvulling met milieukeur, gras en bladeren, klein snoeiafval, onkruid, tuinplanten (geen zand).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen