Ballonnen oplaten binnenkort taboe in Nunspeet

Foto: Pixabay

In de raadsvergadering van 1 november 2018 heeft de gemeenteraad unaniem een motie over het oplaten van ballonnen aangenomen.

Actief ontmoedigingsbeleid

In de motie wordt het college gevraagd om met een voorstel te komen tot actief beleid ter ontmoediging van het oplaten van ballonnen in de gemeente Nunspeet. De afdeling die deze motie op het gemeentehuis behandelde, komt tot de conclusie dat het gemeentebestuur het oplaten van ballonnen het beste kan ontmoedigen.

Dierenleed en milieuschade

Ballonnen oplaten zorgt voor een hoop plastic afval, dierenleed en milieuschade. Dit is niet wenselijk en daarom moet de gemeente het goede voorbeeld geven door geen ballonnen op te laten bij haar evenementen. Tevens moet de gemeente inwoners bewust maken van de schade die ballonnen oplaten veroorzaakt.

Stap verder

Het college kan zich helemaal vinden in het voorstel en gaat zelfs nog een stap verder. Tot de eerstvolgende aanpassing in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) wordt het oplaten van ballonnen ontmoedigd. In de aanpassing wordt dan een verbod opgenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen